1 Ağustos 2023 Salı

OKUMA LİSTESİ / EV

 


Kitabımızın kahramanı Seher. Kendine ait bir evi olmamış bir çocuk olarak akrabalar arasında dolaşarak büyümüş ve sonunda kendisini hiçbir yere ait hissedememiş bir genç kadın.

Seher ünlü bir senarist. İyi para kazanıyor, yazdığı diziler televizyonda rekorlar kırıyor. Aslında yazdığı şeyler kendi hayatından izler. Ama bir gün geliyor ve kendi yolculuğunu tamamlamak için Hristiyanların hac yolu olan El Camino de Santiago'ya gidiyor ve dünyanın sonu olarak geçen Finisterra'ya ulaşarak kendi yolculuğunu tamamlamak istiyor.

Yolculukla ilgili planı kendi başına yürümek olan Seher'e, kendi karakterinin tam tersi hareketli, Polyanna gibi hep mutlu olan arkadaşı Ogo ( Oğuz ) sürpriz yaparak dahil oluyor.
Yol boyunca kendi içinde yaşadığı çatışmalar, karşılaştıkları diğer yürüyüşçülerin hayat hikayeleri, Ogo'nun varlığı, aşk, mutsuzluk, mutluluk üzerine duygusal bir keşif başlıyor. 

Şahsen ben okurken çok etkilendiğimi belirtmeliyim. Yazarın akıcı dili sanki sizde orada yürüyormuşsunuz gibi bir akış sağlıyor. Hatta arada verdiği bazı örnekler oldukça ilginç. Bence mutlaka okunması gereken hatta arada sırada tekrar dönülmesi gereken bir kitap.
Tavsiye ediyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder