17 Ağustos 2021 Salı

AĞAÇ EV SOHBETLERİ 104 / HAYATTA EN BÜYÜK KORKUNUZ NEDİR?

Yaşım kırklı yaşlara eriştiğinden bu yana korkularım şekil değiştirmeye başladı. O kadar çok şeyden korkuyorum ki artık saymakla bitmez. Ama kısa bir liste yapayım sizler için.

1- HASTALANMAK/ YATAĞA DÜŞMEK

Yaş almaya, yaş kemale ermeye başlayınca en büyük korku sağlığı kaybetmek oluyor. Etrafımdaki insanların yaşlandığına tanıklık ederken, o yaşlara doğru koşar adım gidiyor olmak ürkütücü gerçekten.

2 - ÜLKEMİN GELECEĞİ 

Maalesef güzel ülkemin güzel günlere kavuşacağına olan umudumu kaybettim. Sanki giderek kötüye ve daha kötüye evrileceğiz.

3- AİLEMİN BAŞINA BİRŞEY GELMESİ

Anne / baba olunca anlayacağınız türden korkular

4- HER ANI BELİRSİZ YAŞAMAK, NE OLACAĞINI ASLA KESTİREMEMEK

Hayatımız o kadar günlük hatta anlık değişkenlere bağlı geçiyor ki her an başımıza bir şey gelebilir ve tamamen hazırlıksız yakalanabiliriz hepimiz. Ve bu oldukça korkutucu.


6 yorum:

  1. Kendi korkularımız yetmezmiş gibi bir de ülkenin endişeleri sarıyor bizi.

    YanıtlaSil
  2. Ölmek değil de sakat kalmak, başkalarına yük olmak benim de korktuğum bir şey ama düşünmemek gerek öyle şeyleri. Duymuşsunuzdur kesin "Sakınan göze çöp batar" der eskiler. Ülkenin geleceği için bireysel olarak yapabileceğim şeyler sınırlı, onları elimden geldikçe yapıp gerisine çok takılmamaya çalışıyorum. Maalesef hayat karşısında yapabileceklerimiz her daim sınırlı. En iyisi bazen akışa kapılıp anın tadını çıkarmak lazım :)

    YanıtlaSil
  3. Hepsi de ortak korkular aslında. Ne yazık ki hepsi de kontrolümüz dışında.

    YanıtlaSil
  4. Hepimizin ortak korkuları bunlar .Dediğiniz gibi yaşla ilgisi de olabilir :) Yaşlarımız çok daha genç iken ne kazanırız hesabına düşüyor, ilerledikçe neleri kaybederiz evhamlarına bürünüyoruz. Dozunda korku iyidir ama önlem ve tedbir için, elimizde olmayanlar söz konusu ise daha çok kıymet vermek için:) tabi dünyanın hengamesinden ne ölçüde kendimizi koruyabilirsek.

    YanıtlaSil
  5. eveeet ülkemizde yaşamak heyecanlı, aksiyon, gerilim filmi gibii :)

    YanıtlaSil
  6. Umut her şeyin ilacı öncelikle, korku hastalık getirir. Hastalanıp yataklara düşmek pekala hiç güzel bir şey değil ama doğru adımlar atılırsa yatağa düşmekte pek mümkün değil, Allah cümle dertten kederden hepimizi korusun.

    YanıtlaSil