7 Ekim 2019 Pazartesi

AĞAÇ EV SOHBETLERİ #6

Bloggerlarlar her pazartesi Ağaç Ev Sohbetleri yapmaya devam ediyor. Bu hafta ne yazsam derdine son veren bu tarz etkinlikleri seviyorum. Bu haftanın konusu düğünlü dernekli  :))

"Söz, nişan,çeyiz alışverişi, kına gecesi, fotoğraf çekimleri, düğün salonları ve hepsinin arkasındaki şatafat düşkünlüğü...Ülkemizdeki düğün adetleri hakkında neler düşünüyorsunuz? Sizin hayalinizdeki düğün nasıldır?"

düğün ağaç ev ile ilgili görsel sonucu

Ülkemizin düğün gelenekleri ile bugün yapılan instagram etkisinde ki düğünler arasında bir bağlantı olmadığını belirteyim. Bizim zamanımızda ( 1996'da evlenmiş biri olarak yazıyorum :)) ) böyle cafcaflı şeyler yoktu. Bir kına gecesi kız evinde sonra erkek evi nereyi tutmuşsa orada düğün. Zaten o zamanlarda salon için falan bu kadar seçenekte yoktu. Ya evde, sokakta ya da bir salonda evlenebilirdin. Şimdi daha seçenekli olması, gençlerin hayallerini yaşaması çok güzel kesinlikle. İsteyen havuz başında, isteyen kumsalda, isteyen salonda evlensin. Ancak fiyatlar, pazarlama dünyasının acımasızlığı, gençlerimizin bir diğerine hava olsun diye yaptırmaya çalıştığı o kadar saçma sapan şey var ki. Anlamakta zorlanıyorum. Kulağının üzerine patlatıp "Yani düğünden sonra o ödenecek para tomarlarının size gireceğini bilmiyor musunuz çocuum..." diye bağırmak istiyorum.

Geçenlerde bir düğüne katıldım. Orta halli iki ailenin çocukları evleniyorlar. Allah mutlu mesut etsin, etsin de nasıl olcak. Gelin hanım tam 3 adet gelinlik giydi. Nikah için bir tane, düğün için bir ve düğün sonrası parti için bir gelinlik daha. Ya varsa olsun ama yoksa zorlama olmasın. Gerçekten o harcamaların bir anlamı yok. Paranızı saklayın. Düğünden sonra tırım tırım borç ödeyeceğinize ya da ananıza babanıza mahçup kalacağınıza, gezin, dünyayı görün. O düğün, kına, fotoğraf için ödeyeceğiniz binler, onbinler size bambaşka ne fırsatlar sunar bir düşünün.

Ya diyeceksiniz ki sen de amma ruhsuzsun. Fakir olan hayal kurmasın mı? 
Anlatmak istediğim bu değil. Beni anladınız dimi? Ben gereksiz harcamalar yapmayın diyorum. 3 gelinlik yerine hayalinizde ki 1 gelinliği giyin mesela...

Ne bileyim. Herkes mutlu olsun.
Hayalleriniz makul olsun ve dualarınız kabul olsun...

Evlenmeden önce danışmanlık isteyen beni bulsun :))

























14 yorum:

  1. O kadar doğru yerlere değinmişsiniz ki.. Her şey bir yana şimdi düğünlerde kına gecelerinde 3er 5er elbise giymeler moda oldu. Bence insanlar nasıl daha fazla masraf yapabiliriz diye düşünüyorlar. Ellerinize sağlık. :)

    YanıtlaSil
  2. Düğünler bazen o kadar gösteriş açısından abartılıyorki gitmek dahi istemiyorum

    YanıtlaSil
  3. Keyifli ve güzel bir blogunuz var.Sizi takip ettim,sizi de beklerim.Sağlıcakla Kalın...
    https://dizifilmkitaptavsiye.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  4. Sanırım bu konuda herkes aynı şeyi düşünüyor. Ne gerek var bir sürü para yatırmaya. Ama maalesef şuanda insanlar bir kere olacağı için gözü kapalı yatırıyolar bu paraları

    YanıtlaSil
  5. 3 gelinlik de bayağı abartı olmuş, damat bey kaç kıyafet değişti acaba merak ettim:)

    YanıtlaSil
  6. Ya çok haklısınız, her şey gösteriş olmuş. Hatta insanlar kendi için bile lüks istemiyor sadece hava atmak için. Sonrası borç yumağı

    YanıtlaSil
  7. Gelmeyin şu pazarlama stratejilerineee :D

    Strafor pastaları döner bıçağıyla da kesmeyiin :) (Bunu bugün konuyla ilgili yazan herkese yorum olarak yazdım, kökünü kurutacağım strafor pastaların :)

    YanıtlaSil
  8. Yazı için çok teşekkürler.

    YanıtlaSil
  9. 3 gelinlik biraz abartılı olmuş haliyle ama neylersin imkanı olan yapıyor her şeyi.

    YanıtlaSil
  10. 3 gelinlik giymek mantık dışı.

    YanıtlaSil
  11. Ruhsuzlukla alakası yok bunun üç gelinlik giymekte kimse kusura bakmasın ama komik yani :D Yani gelinlik giymenin bile bir amacı vardır. Üç gelinlik giyeni de ilk defa duyuyorum

    YanıtlaSil
  12. üç gelinlik mi :) ha haa hem de orta halli. ne gösterişçi toplum olduk yaa :)

    YanıtlaSil
  13. 3 gelinlik mi?Neyse ki bizim çevremizdekiler henüz o kadar abartmıyorlar :)benim annemle babamda 1996'da evlenmişler.Zaten o dönemde kırsal nüfusu daha fazlaydı.Köylerde olurdu düğünler.Daha çok yöresel yapılırdı.Dediğiniz gibi seçenek ve imkan bugüne kıyasla daha azdı.

    YanıtlaSil
  14. Emeğinize sağlık.''Ağaç Ev Sohbetleri 7'' başlıklı yazımı okumak ve yorumlarınızla katkıda bulunmak üzere sizi blogumda görmekten mutluluk duyacağım, teşekkürler.

    YanıtlaSil