2 Ocak 2019 Çarşamba

CANIM AMCAM

Amcam..
Adı Hasan'dı.
Dün doğum günüydü.
Resmi kayıtlara geçirilen ama gerçek olmayan doğum günü...
Zaten gerçek bir ailesi yoktu abisi dışında.. O ve babam resmi çocuklardı.
Resmi çocuk ne demek dediğinizi duyar gibiyim.
Resmi Çocuk: yurtta büyüyen, erken büyüyen çocuk demek...

Neyse konumuz bu değil. Konu amcam. Yılbaşı gecesi evde toplandığımızda amcama mutlaka bir pasta alırdı babam. Doğum gününü kutlayalım diye. Şarkılar, türküler eşliğinde tam yeni yıla girdiğimizde pasta mumunu üfler, çikolatalı pastayı midemize indirirdik. Ahh çocukluk nasılda sevinirdik...

Canım amcam...Hayatında başarılı olamayanlardandı. Tek büyümenin acısını atamamıştı içinden. Çoğunlukla bizimle birlikte yaşardı. Bazen ortadan kaybolur aylar sonra çıkagelirdi. Yetenekli bir ressamdı. Sokaklarda "çilekeş" mahlasıyla tabelalar yapar, duvarlara resimler çizerdi. Sinop'ta onu tanımayan çocuk yoktu. Çocukları çok severdi. Herkes ona "emmi" diye seslenirdi.

Zordu...Hayatı hep zordu. Babamı ve annemi de zorlardı çoğu zaman. Ama biz çocuktuk. Renklerle oynayan, denize dalınca kıyıdan mendireğe kadar soluksuz yüzen, çocukların sevgilisi Hasan bizim amcamızdı.

Bu yılbaşı onu çok özlediğimi anladım. Çocukluğum geçti gözlerimin önünden. İki damla yaş düştü kimse görmeden. Birde Fatiha yolladım ruhuna...

yalnız adam ile ilgili görsel sonucu

23 yorum:

  1. Allah rahmet eylesin. Kim olursa olsun amcan işte. Kan bağı değil gönül bağıdır önemli olan. Bence

    YanıtlaSil
  2. Allah rahmet eylesin, nur içinde yatsın.

    YanıtlaSil
  3. Aa Sinop'lu musunuz. Şu anda Sinop'tayım. Nurlar içinde uyusun.

    YanıtlaSil
  4. Işık’lar içinde uyusun emmi 😔

    YanıtlaSil
  5. Allah rahmet eylesin herkesin kıymetini yaşarken bilmemiz gerekli .

    YanıtlaSil
  6. Allah Rahmet Eylesin mekanı cennet olsun

    YanıtlaSil
  7. Allah rahmet eylesin,mekanı cennet olsun.Sabırlar dilerim.

    YanıtlaSil
  8. gidenler ardında büyük bir boşluk bırakıyor ... dolmaz bir boşluk... mekanı cennet olsun... kendi gibi güzel insanlarla birlikte .

    YanıtlaSil
  9. Bir yerlerde en güzel renklerle, yapma fırsatı bulamadığı resimleri yapıyordur şimdi. Huzurla...

    YanıtlaSil
  10. Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun

    YanıtlaSil
  11. Işıklar içinde uyusun. Biriyle akraba olmamız için illaki kan bağımızın olması gerekmiyor.

    YanıtlaSil
  12. Allah rahmet eylesin. Huzurlu uyusun.

    YanıtlaSil
  13. Allah rahmet eylesin benim amcalarımda rahmetli oldular okurken gözlerim doldu onları hatırladım:( mekanları cennet olsun inşallah..

    YanıtlaSil
  14. Merhabalar.
    Önce Rahmet-i Rahman'a kavuşan amcanıza, Cenab-ı Hakk rahmetiyle, merhametiyle, mağfiretiyle ve de cennetiyle muamele eylesin. Hepimizin yaşamlarımızın bir tarafında böyle "Hasan amcalar" vardır. Dünyanın ölümden başka bir gerçeği daha vardır, o da adaletsizliktir. Ben bu adaletsizliği, bizleri yaratan Cenab-ı Hakk'a isyan noktasında dile getirmiyorum. Dünyanın bir gerçeği noktasında dile getiriyorum. Doğuştan özürlü ve engelli doğan çocuklar, doğduktan sonra bir sepet içinde cami avlusuna, ya da bir çöp konteynerine bırakılan çocuklar... Bu örnekleri daha çoğaltabiliriz. Bunlar bizim irademizin dışında oluşan ve ileride yaşanacak şeylere zemin hazırlayan olumlu ya da olumsuz etkenlerdir.

    Konuyu amcanıza bağlamak için adalet konusuna girmiştim. Yazınızda da hayatta başarılı olamamış amcanızdan bahsederken, onun bu başarısızlığının nedenini de ne güzel açıklamışsınız. Onun tek büyümesi, onun tercihi miydi? Asla değildi. Ona bu zemini hazırlayan şeyi nasıl ve ve ne isim vererek adlandıracağız? İşte ben bu noktada, bu durumu dünyanın adaletsizliğine bağlıyorum. Bu dünya adaletsiz ve adaleti de yoktur zaten.

    Her insan yaşamının bir yerinde adalet denen bu olguya ihtiyaç duyar. Hiç zamanında "adalet yerini buldu" diyen duydunuz mu? Zamanında asla! Ama zamansız gelen adaleti çok duydum. Geçmiş olsun!

    Rahmetli amcanız ile birlikte konu ta nerelere kadar gitti. Daha bu olayın sadece küçük bir tarafı. Daha etraflıca konuyu ele aldığımız da kocaman bir öykü, hatta bir roman bile çıkar.
    Selam ve saygılarımla.

    YanıtlaSil
  15. En estas fiestas tan entrañables es cuando se siente aún más la desaparición de los seres queridos. Él terminó demasiado pronto el camino aquí en la tierra y seguro que le espera otra misión alá en la otra dimensión.

    YanıtlaSil
  16. Allah rahmet eylesin. Mekanı cennet toprağı bol olsun

    YanıtlaSil
  17. cennet annenin ayakları altındadır ve annenin hakkı hiçbir zaman ödenmez.

    YanıtlaSil
  18. Allah rahmet eylesin. Annelerin hakkı hiç bir zaman ödenmez.

    YanıtlaSil