24 Eylül 2018 Pazartesi

ESKİKARAAĞAÇ KÖYÜ / LEYLEK KÖYÜ

Eskikaraağaç Köyü Bursa Karacabey’e bağlı Uluabat Gölü‘nün kenarında bir köy. O civarları çok gezmiş olmama rağmen bu zamana kadar hiç yolumuz düşmemişti. Genelde Gölyazı'ya iner gezip yemeğimizi yer ve çıkardık. Ancak bu hafta sonu Balıkesir dönüşü bu Leylek Köyü nasıl bir yermiş diyerek düştük yola. İyi ki gitmişiz. Köyde çok eski zamanlarda Türkler ve Rumlar birlikte yaşarlarmış. Köy nüfusu mübadele sonrasında azalmış.




Köyün Leylek Köyü olarak anılmasının sebebi leyleklerin göç zamanında bu köyde konaklaması. Her yıl bahar aylarında buraya leylekler göç ediyor ve havalar soğuyana kadar burada kalıyorlar. Köylüler 2011 yılında Avrupa Tabiat Mirası Vakfı tarafından Avrupa Leylek Köyü seçilen köyleri için ekstra emek vermişler, leylekler için özel yuva alanları oluşturmuşlar. Bir tane leylek gözlem kulesi var. Uygun zamanda gözlem yapabilirsiniz.
leylek köyü ile ilgili görsel sonucu
NOT: leyleklerin fotoğrafının ait olduğu link için üzerine tıklamanız yeterli.. ( sadece bu görsel googleden alıntıdır, diğerlerini ben çektim)
Her yıl Mayıs ayında festival düzenleniyor. Fotoğraf çekimi için bulunmaz bir ortam olduğu söyleniyor.
Leylek Köyü oldukça bakımlı bir köy. Göl boyunca hem gölü izleyebileceğiniz hem de leylekleri görebileceğiniz bir yürüyüş yolu var. Oldukça keyifli.



Biz göl kenarında Şehriyar restorantta yemek yedik. Harika bahçesi, nefis lezzetleri ile muhteşem. İnternette dolaşırken mekanın aslında popüler olduğunu bir çok ünlünün de bu mekanda yemek yediğini gördüm.

Biz ailece çok beğendik. Bir de leylek zamanı gitme konusunda kendimizle sözleştik. Yolunuz düşerse es geçmeyin derim. Bursa İzmir yolu üzerinde Dikkat Leylek Çıkabilir tabelasını görünce dalın içeri :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder