25 Şubat 2019 Pazartesi

MEYDAN OKUMA 24. GÜN / YALOVA

"Farklı şehirlerdeyiz ya da aynı yerde bile olsak herkesin önerisi kendine özel olur eminim. Bulunduğun şehir ile ilgili öneri listesi şahane olur bence. Bir günüm var neler yapabilirim orada ? Nerede leziz bir şeyler yiyebilirim bir düşün bakalım ?"


                           YALOVA YÃœRÃœYEN KÖŞK ile ilgili görsel sonucu
Öncelikle Yürüyen Köşk'ten başlayalım. Yalova Benim Kentimdir diyen Atamızın bir çınarın dalını kestirmemek için binayı temelinden yürüttürdüğü muhteşem köşk. İçini gezebilir, Atatürk'ün bizzat kullandığı eşyalarını görebilirsiniz. Bahçe içinde yer alan kafede Atatürk fincanı ile kahve içmelisiniz.


                           YALOVA termal ile ilgili görsel sonucu

Yalova Termal...Sıcak ve faydalı kaplıca sularının sağlığınıza iyi geldiğine inanıyorsanız mutlaka ziyaret etmelisiniz. Hele şu anda kar altında ki alanda sıcak açık hava havuzunda yüzebilirsiniz. İnanmıyorsanız google görsellerde karda havuz keyfi yalova yazın bakın...

                           YALOVA su düşen ile ilgili görsel sonucu

Doğa yürüyüşleri ,kamp yapmaya meraklıysanız Yalova bu konuda bir cennet. En popüler yerlerinden biri Sudüşen Şelalesi. Eskiden daha güzeldi gerçi bence. Şu anda girişler ücretsiz ama yazın alana para karşılığında giriliyor. Her yer tesis olmuş. Fazla gürültülü. Ama şu anda tam mevsimi hem az ziyaretçi var, hem su çok coşkulu hem de bedava :))

                           YALOVA sütlüsü ile ilgili görsel sonucu

Valla bu arkadaşın adı da Yalova Sütlüsü. Herkes tavsiye ediyor falan ama ben henüz hiç yemedim. Güllaç gibi bir şey sanırım. Belki denemek istersiniz. Ama bence Yalova'ya gelince balık yemelisiniz. Güzel balık restoranları var.

                           Ä°lgili resim

Burayı anlatmasam olmazdı. Yalova Karaca Arboretum.  Tema Vakfı kurucusu Hayrettin Karaca'nın Yalova'da yaşadığını biliyor musunuz? Burası da onun yarattığı bir cennet. Pek çok bitki çeşidinin bir arada görülebildiği muhteşem bir flora.Minik bir ücret karşılığı burayı gezebilirsiniz. Hatta Yalova'da popüler olan bu alanda düğün fotoğraflarınızı çektirebilirsiniz.

5 yorum:

  1. Yalova'da üç yıl yaşayıp o termalde bir gün yüzemedim. Şelalelere de gidemedim. Nasıl becerdimse.

    YanıtlaSil
  2. Yürüyen Köşk'ün açıldığını öğrenmek harika oldu. Havalar güzelleşince, Gemlik'e babaanneme giderken Yalova'da mola verip uğramam lâzım. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. Meydan okuma yazınız çok güzel olmuş, teşekkürler.

    YanıtlaSil
  4. Yalova'da Yürüyen Köşk benim de çok görmek istediğim bir yer. Atamızın doğaya duyduğu sevgiyi açıkça kanıtlayan bir yapı. Teşekkürler bu güzel paylaşımın için. Sayende Yalova'yı gezmiş kadar olduk. :)

    YanıtlaSil
  5. O kadar güzel bir yazı olmuş ki :) Yalova'yı hâlâ hakkıyla gezemedik. Seyahat planlarımızı yaparken mutlaka bu güzel tavsiyelerin hepsini kendi listemize de ekleyeceğiz. Ellerinize sağlık

    YanıtlaSil