16 Ekim 2018 Salı

65 YAŞ ÜSTÜNÜN SOSYAL MEDYA İLE İMTİHANI:))

65 yaş üstü, hele de sosyal medyaya uzunca bir süre direnç göstermiş kişilerin daha fazla dayanamayıp facebook, instagram eline düşmesi çok eğlenceli oluyor. Onların Türkan Şoray gibi kendi kuralları var. Sizlerle bu gözlemlerimi paylaşmak istiyorum.

    yaÅŸlılar ve sosyal medya ile ilgili görsel sonucu

1- Ailenin tüm üyelerini takibe almak

İlk yaptıkları şey tüm aile eşrafını takip etmek oluyor. Genç, çocuk demeden herkesi takip etmek istiyorlar. Çocuklar cin gibi tabi. Kabul ettikten sonra gönderilerini görmesinler diye engelliyorlar bu teyze ve amcaları.

2- Aile üyelerinin her paylaştığını beğenmek

Takibe aldıkları herkesin paylaşımlarını ayıp olmasın, küsmesin diye beğenmek durumları var. Aman paylaşmış şimdi beğenmezsem ayıp olur duygusu hücrelerine işlemiş.

3- Her paylaşımlarına beğeni beklemek

Paylaştıklarını beğenmezseniz çok bozuluyorlar. Hatta sadece beğenip geçme hakkınız bile yok, beğendiysen yorum da yazmalısın :))

4-  Kendi fikirlerine katılmanızı beklemek

Bu amca ve teyzeler genelde kendi dünya görüşlerinin en doğrusu olduğunu ve sizinde onlarla aynı fikirde olmanızı bekliyorlar.

5- Her yaptığı şeyden sonra "acaba" duygusu yaşama

Paylaşım yaptıktan sonra uzunca bir süre bunun muhasebesini yapıyorlar. Acaba bu yazdığımı yanlış anlayan olur mu  ? diye ciddi ciddi dert ediniyorlar. Ve karşı tarafın her paylaştığı atarı gideri üzerlerine alıp alınganlık yapıyorlar.

6- Her fotoğrafı paylaşmak

Telefonlarında var olan ya da eski albümlerden buldukları tüm fotoğraflarınızı paylaşıyorlar :)) Çünkü onlar için aile her zaman en güzel. Oysa siz o fotoğraflara bakıp "ahh bu atılır mı "diye telefon başında kriz geçiriyorsunuz.

Beni aklıma gelenler bunlar. Sizin eklemek istedikleriniz var mı? Yorumlarınızı bekliyorum.

NOT: Bu işi çok iyi yapan büyük bir grup var onları tenzih ediyorum. Ama yazdıklarımı yapan grupta azımsanmayacak kadar çok...


6 yorum:

  1. Kamu spotu içerikli özlü sözler paylaşıyorlar... Sizin paylaştıklarınızı gerçekte beğenip beğenmemeleri önemli değil ayıp olmasın diye beğeniyorlar. Ben annemden biliyorum yaş 72... yanlız 50 az olmuş 50 yaş epey hakim olaya 65 ten sonrası..

    YanıtlaSil
  2. Onların bakış açıları çok farklı ve gülümseten tonda 😀

    YanıtlaSil
  3. Ya benim çok hoşuma gidiyor o paylaştıkları resimler 😊

    YanıtlaSil
  4. Bir tanıdığım geçenlerde eski bir arkadaşını bulmuş Facebook’tan. Fotoğrafını kendi duvarında paylaşmış. Üzerine de “ canım benim nasılsın uzun zamandır görüşemiyoruz” yazmış 😂 Dedim keşke mesaj atıp halini hatrını sorsaydın. Attım ya mesajı diyor😂😂 Alemler gerçekten de😊

    YanıtlaSil
  5. Kendi fikirlerine katılmanızı beklemek, her şeyi paylaşmak... Katılıyorum kesinlikle. Çok güzel bir yazı olmuş, tebrikler...

    YanıtlaSil