11 Eylül 2017 Pazartesi

BİRGİ KÖYÜ / ÖDEMİŞ / İZMİR

Bozdağlar’ın yamaçlarında yemyeşil bir coğrafya içerisinde kurulmuş Birgi, yüksek taş duvarlı, alaturka kiremitli, ahşap pencereli evleri , yemyeşil doğası, tarihi geçmişi ve sıcacık insanları ile gidilip görülmesi gereken harika bir köy. 


Birgi’nin tarihi Millattan Önce iki binli yıllara kadar uzanıyor. Frigler, Persler, Bergama Krallığı, Bizanslılar, Romalılar, Aydınoğulları ve daha sonrasında ise Osmanlılar’a bağlı olarak günümüze kadar gelmiş Birgi’ye her medeniyet kendinden izler bırakmış. Hatta Aydınoğlu Mehmet Bey, tarafından 1308’de kurulan Aydınoğulları Beyliği‘nin de başkentiymiş zamanında.



Köyde gezerken tarihin ve doğanın iç içe bu kadar güzel saklanmış olmasına şaşırıyor insan. Bu kadar güzel olup hala bu kadar sakin ve sessiz olması da ayrıca şaşırtıcı. Konaklar, camiler, türbeler, taş sokaklar, köprüler, su terazisi tek kelimeyle insanı bir zamanlar buralarda neler olmuştur diye hayaller kurmaya sevk ediyor.


İzmir'e her gittiğimizde meşhur köşeleri gezer en son Şirince'ye uğrayıp kaçardık. Bu kez abim sayesinde Birgi ile tanıştık ve sanırım bu tanışıklığımız uzun yıllar devam edecek. 


Köyün içinde  çay- kahve içebileceğiniz harika mekanlar var. İşletmeciler güler yüzlü. Fiyatlar uygun. Turizmin henüz insanı söğüşleyen tarafı ile tanışmamışlar henüz.


Ayrıca köy biz her ne kadar tanımasak bile ünlüler tarafından keşfedilmiş. Unutursam Fısılda filmi, Yeşil Deniz dizisi ve Cem Yılmaz'ın son İş Bankası reklamı da bu köyde çekilmiş. Hatta bizim öğle yemeği yediğimiz pansiyonda Cem Yılmaz konaklamış.


İlk fırsatta gidin görün. Doğal köy ürünlerinden tadın. Köyün içinde saatlerce yürüyüp hiç sıkılmayacaksınız.  Tavsiyemi ciddiye alın.

Yaz bitmeden görmeli...










3 yorum:

  1. Umarım meşhur olup Şirince' ye benzemez. Çok güzel bir yere benziyor.

    YanıtlaSil
  2. Çok güzel bir yermiş kardeşim gitti bende ilk fırsatta gitmek istiyorum. Dileklerimiz aynı umarim bu güzelliği bozulmaz. Sevgiler sayfanızı ilgiyle takip ediyorum

    YanıtlaSil
  3. Daha önce adını duyduğum Yeşil Deniz dizisinden sonra görmek için can atıp 2 kez gittiğşm güzeller güzeli bir yer.Çok güzel anlatmışsınız yalnız resimler sayfada biraz küçük kalmış az daha büyütseniz daha iyi görürüz sanki:) Ben de bol bol fotoğraf çektim hala bloğumda paylaşamadım olmazsa ben de bir Birgi paylaşımı yapayım:)Sevgiler:)

    YanıtlaSil