12 Ekim 2022 Çarşamba

AĞAÇ EV SOHBETLERİ 164

 Ayy bu haftanın konusu "KAÇIŞ YEMEĞİNİZ NEDİR?" 

Bizim ev hep kaçış yemeği valla :)) 

Çalıştığım için sanırım akşam eve geldiğimde aç gözlerle beni bekleyen aileme genelde buzluktan çıkardığım, acil durum yemeklerini yapıyorum. 

En sık yaptığımız kaçış yemeği mantı. Annemin ya da kayınvalidemin yaptığı ve benim dolapta stokladığım mantılar en acil durumlarda hızlı ve lezzetli durağımız oluyor.



Mantı yoksa spagetti. Domates soslu ve sarımsaklı olan en sevdiğimiz. Yanında ayranla birlikte en sevdiğimiz yemeklerin başında.



Ev halkı için bunlar genelde yeterli oluyor. Ama söz konusu çat kapı bir misafir ise işte o zaman işler değişiyor. Hemen mahallemizde yıllardır çok severek yemek yediğimiz balıkçımıza bir telefonla pişmiş balık gelir, yanına güzel bir salata. Ohh değmeyin keyfimize.





5 yorum:

  1. :) kaçış muffağı hehe :) ilk fotide mantının üstünde ne var? :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kendisi ceviz olur :)) Sinop mantısı genelde yarısı cevizli yarısı yoğurtlu servis edilir. Şiddetle tavsiye ederim. Denemelisin.

      Sil
  2. Hepsi sevdiğim yemekler:) İlk fotoda mantı üzerinde ceviz kırığına benzeyen şeyi anlayamadım. Spagetti nefis görünüyor. Elbette balık pişiricilerimiz en kritik anlarda imdada yetişiyor. Afiyet olsun:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. canım Sinop mantısı cevizli yapılır..gördüğün şey ceviz :)) denemelisin mutlaka...

      Sil
  3. Bir yemek tarifi gelir mi çok leziz :)

    YanıtlaSil