10 Aralık 2018 Pazartesi

HAFTA SONU KAÇAMAĞI

           Bu aralar her şey üzerinize üzerinize geliyorsa hiç korkmayın, atlayın arabaya ve şehrin dışına köylere doğru yol alın.
Hafta sonu havaya aldırmadan eşim ve ben vurduk kendimizi köy yollarına. Yalova'nın bu konuda çok şanslı bir şehir olduğunu daha önceki yazılarımda da paylaşmıştım sizlerle. Şehrin %60'ı hala ormanlık arazi ve Samanlı Dağlarının muhteşem güzelliklerine sahip. Arabayla sadece beş dakika gidince köylere, ormanlara ulaşabiliyorsunuz.

Arkadaşlarım arasında çok gezenti olarak bilinirim. Ama yaşlanıyorum ve her geçen gün ömrümden gidiyor. Bunun farkında biri olarak ne kadar çok gezersem, ne kadar çok şey görürsem, ne kadar çok temiz nefes alabilirsem kar sayıyorum. Ve her fırsatın küçük maliyetlerle birleştiği büyük mutluluklara dönüşmesini sağlıyorum. Elbette bu konuda en büyük desteğim hatta önderim sevgili eşimin de hakkını teslim etmeliyim.

     Ev her zaman kirlenecek, her zaman temizlenecektir. Kendinizi hafta sonu ev duvarlarına, hafta içi ofis duvarlarına hapsetmeyin. İnanın pazar günü sadece 2 saat içinde öyle güzel anlar yaşadık ki biz. Eve döndüğümde evimi de süpürdüm, yemeğimi de yaptım hatta misafir bile ağırladım. Yani isterseniz her şey için vakit var.



      Bu pazar evde pinekliyorken Kapılı Çınar bize fısıldadı ve yanına çağırdı. Hemen çağrıya uyduk. 


        Kapılı Çınar çok çok yaşlı bir çınar ağacı. Gövdesi 4 metre civarında ve yaşlılıktan içi boşalmış durumda. Öyle ki kötü hava şartlarında koyun sürülerinin içine sığındığı biliniyor. Orman içerisinde ve akarsu kenarında bir yerde yıllara inat yaşıyor hala. Kışın iyice kendini hissettirdiği, suyun coştuğu bu günlerde, Yalova merkezde görmediğimiz yağmurunda bize eşlik etmesiyle oldukça mutlu  ve ıslak :)) bir gezinti yaptık. Gördüklerimizle büyülendik. 


    
KISSADAN HİSSE : 
Hikayemizi duvarlara değil sulara, ağaçlara,denizlere,bulutlara yazalım.
Ve bu güzellikler için Allah'a şükredelim.



18 yorum:

  1. Çok haklısınız.Ev işi her zaman olur. Sevgiyle kalın.

    YanıtlaSil
  2. Bazen uzaklaşmak en güzelidir.

    YanıtlaSil
  3. Ne güzel yapmışsınız. Kış gelince benim canım hiç evden çıkmak istemiyor :(

    YanıtlaSil
  4. Ahhhhh doğa sen ne güzellikler sunuyorsun

    YanıtlaSil
  5. Aynen öyle doğa ile iç içe olmak gerek 😊 sevgiler

    YanıtlaSil
  6. Merhabalar.
    Her sabah uyandığınızda yatağınızdan doğrulacak kadar sağlığı ve içiniz daraldığında da yaşadığınız ortamı terk edip, nefes almak için bir yerlere gidecek imkanı sağlayan Cenab-ı Hakk'a sayısız ve sonsuz hamd-ü ve senalar olsun.

    Sayfamı ziyaret ederek izleyiciler eklentisine bıraktığınız profil bilgilerinizden sayfanıza ulaşmam mümkün olmayacaktı. Sayfamdaki bir yazıya bıraktığınız haber yorumunuzdaki profil linkiniz sayesinde kolayca sayfanıza ulaştım. Aksi Halde, Google'un adres satırına isminizi yazıp aratarak sayfanıza ulaşmanın zorluğundan bahsetmeme gerek yoktur herhalde. Hatta bazı takipçilerime ulaşmak için profil resmini kopyalayıp, yine Google'da resim aratarak ulaştığım takipçilerim bile oldu.

    Günlük hayatın yarattığı monotonluğun verdiği can sıkıntısı, bunaltı ve yaşadığımız olumsuz olayların da yarattığı kasvetli ortamdan uzaklaşmakla birlikte, insanın nefes alınabilecek yerlere kaçamak yapması kadar daha güzel ve isabetli bir iş olamaz! Sizi ve size bu konuda anlayış gösteren ve yardımcı olan eşinizi tebrik ederim. Böyle durumlarda insan ne kadar rahatlıyor ve mutlu oluyor biliyor musunuz? İşte bu durumu yaşayan sizler daha iyi bilirsiniz.

    Ben okuduğum paylaşımla ilgili yorumumu yazarken, bir taraftan da paylaşıma geri dönme ihtiyacında olurum hep. Okuduğum metnin tüm ayrıntılarını aklımda tutamıyorum, malum yaşımız 60'ın üzerindedir. Ancak, sizin kumanda panelindeki yorumlarla ilgili ayar tercihiniz "YERLEŞİK" olmadığı için yorum yazma metni ayrı bir pencerede açılıyor. Dolayısıyla bu da benim yorum yazdığım paylaşıma sağlıklı bir şekilde dönme imkanını vermiyor. Tabi bunun başka türlü yolları var ama, bunun için biraz cambazlık yapmak gerekiyor.

    Yazınızda anlattığınız ve görsellerle desteklediğiniz, Kapalı Çınar ziyaretinizi gerçekten çok güzel buldum. Her şeyden uzak, eşinizle birlikte doğayla başbaşa kalmak kadar daha güzel ne olabilir ki? Ben bu tür gezi kaçamaklarını; doktora gitmeden teşhisi koymak ve reçeteyi de yazarak tedaviye geçmek gibi yorumlarım.

    Fırsat ve imkan ikilisini bir arada yakaladığınız da bunu hep yapın. Varsın, kim ne derse desin. Sizi bu konuda eleştirenler; sizi kıskandıkları için, kendileri beceremedikleri, yapamadıkları içindir. Sayfanızda hep böyle gezi kaçamakları paylaşımlarınızı okumak için sık sık sayfanızı ziyarete geleceğim.
    Selam ve dualarımla birlikte en Güzel'!e emanet olun efendim, saygılarımla.

    YanıtlaSil
  7. Fırsatın kazası olmaz derler. Doğayla daha sık bütünleşip, güzel anları çoğaltmak gerkiyor bence de Sevda, tıpkı senin yaptığın gibi. Sevgiler :))

    YanıtlaSil
  8. Böyle yeşil alanlar insana huzur veriyor. Gerçi maalesef böyle ortamları da mahvediyoruz. Biraz daha dikkatli olmamız lazım böyle yerlerde dolaşırken.

    YanıtlaSil
  9. Çınar ağacını çok beğendim. Ne geniş bir gövdesi var. Çok güzel.

    YanıtlaSil
  10. Doga ile icice olmak çok güzel
    İnsanın kendine zaman ayırması özellikle böyle bir ortamda olması mükemmel

    YanıtlaSil
  11. Un gran árbol, con grandes raíces que dan testimonio de su antigüedad.

    Saludos

    YanıtlaSil
  12. İnşallah ay sonu ehliyetimi alınca durmayacağım evde ✌️

    YanıtlaSil
  13. Çok güzel bir yazı olmuş. Haftasonunu böyle değerlendirmek çok keyifli olur :)

    YanıtlaSil
  14. Doğa kesinlikle insana iyi geliyor. Açık hava, yeşillik, deniz kesinlikle benim için Huzur demek. O yüzden her daim doğanın nimetlerinden faydalanmak gerek 💕

    YanıtlaSil
  15. Bursa'da yaşıyoruz; nerede imiş bu Kapalı Çınar acaba? Belki gitmeye fırsatımız olur...

    YanıtlaSil
  16. Ne güzel olmuş, nefes almak lazım bazen. Büyük şehirlerde bunalıyoruz.

    YanıtlaSil
  17. Bazen gerçekten şehir hayatından sıkılıp kendini doğaya atma isteği uyanmıyor değil. Fakat yapılması gerekenler bir türlü bizi bırakmıyor.

    YanıtlaSil