27 Eylül 2017 Çarşamba

#KızGibi

Merhaba güzel yurdumun güzel insanları.
Biliyor musunuz Türkiye'de her 10 genç kızdan 6'sı başarısız olmaktan korktuğu için yeni bir şeyler denemekten çekiniyormuş. Oysa denemek yanılmak öğrenmek ve tekrar denemek diye bir şey var.
#Kızgibi etiketi ile yapacağınız her paylaşım için Orkid TEGV'e sizin adınıza bağış yapacak. 

                                     İlgili resim

                                                 İşte size kendi #kızgibi hikayem:

Ben Sağlık Meslek Lisesi mezunuyum. Küçük bir Anadolu şehrinde belli imkansızlıklar içinde okuldan mezun oldum. İlk atamam yine aynı şehrin bir köy sağlık evine yapıldı. Henüz reşit olmamıştım. Mahkemeye çıktım. Kaza-i rüşt kararı ile maaş alabilmeme karar verildi. Henüz maaşımı alabilecek yaşta değilken bir köy sağlık evi bana emanet edilmişti. Her neyse;

Bir gün camdan dışarı bakıyordum. Ana yoldan dörtlüleri yakmış bir araç hızla şehre doğru gidiyordu. Hasta var herhalde diye düşünürken aynı araç hızla geri geldi ve araçtan telaşla inen adam ( daha 17 yaşında ki bana ) - ebe hanım doğum başladı, şehre yetişemeyiz dedi.
Ben nasıl heyecanlandım anlatamam size. Kadını masaya aldım, kendimi hazırladım. Okulda öğretmenimin anlattıklarını kafamda yüksek sesle tekrarlamaya başladım. Heyecan, korku ama bilgiyle o doğumu sağ salim yaptırdım. Kollarıma tosun gibi bir erkek bebek düşüverdi. Adını sen koy dediler ben de Özgür olsun dedim. 

İstediğimizde başaramayacağımız şey yok kızlar. Sadece cesur olun. Korkmayın. Okuyun. Bilgilenin. Önyargıları kırın. Kimsenin sizi engellemesine izin vermeyin. Adam gibi değil kadın gibi, kız gibi yapın. İnanın daha güzel oluyor...

4 yorum:

  1. Çok güzel ve anlamlı bir yazı olmuş.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Biraz cesarete ihtiyaç var sanırım.Sizi de tebrik ederim.:)

    YanıtlaSil
  3. harika ötesi bir hikaye , :D tebrikler

    YanıtlaSil
  4. Hayat deneyim alanı, onu yaşamınız belki de bugünü güçlendirmiştir.

    YanıtlaSil