31 Temmuz 2017 Pazartesi

KARIŞMA !!!


Kronolojik olarak sıralamaya kalksam neredeyse her gün kadına yönelik bir şiddet haberi bulabiliriz. Öyle bir ülkenin insanıyız ki aynı Almanya'da doğan ikinci kuşak çocuklar gibi ne batılı ne doğuluyuz. Avrupalı olmaya çalışırken genlerimize işlemiş olan cahiliye döneminden çıkamıyoruz bir türlü. Özellikle erkeklerimiz kadının gücünün arttığı bu yeni çağa ayak uydurmamakta kararlı görünüyor. İktidarının elinden gideceğini bilen erkek bütün içgüdüsel saldırganlığı ile dünya hayatında edindiği saltanatın bir iki saçı uzun yüzünden elinden gitmemesi için bildiği en iyi yol olan kaba kuvvetle saldırıyor.
Kendine hayır diyeni öldürüyor, çocuklarının anasını dövüyor, kadınları başka erkeklere pazarlayarak para kazanıyor, savaşta ganimet yapıyor, kız çocuklarına tecavüz ediyor, sevgililerine yasaklar koyuyor, işvesine cilvesine süsüne kaşına gözüne aşık olduğu kadını imzayı atıp eve soktuğunda kendine köle yapıyor. Değiştiriyor. Kadınının bir beyni yokmuş gibi onu kendi kuralları çerçevesinde yaşamaya mahkum ediyor.
Ortadoğunun getirdiği tüm arabesk kültür, maço erkek  safsataları resmen içimize işlemiş. Batılı olmayı bilmem ne olmakla karıştırıyor olmuşuz. Hem aydın insan olup hem Müslüman olunamaz mı? Hz. Muhammed'e dört kız evlat verilmesinin, kendinden büyük bir eşe sahip olmasının hiç bir anlamı yok mudur yani?
Şimdi de birileri benim ülkemde kimin ne giymesi gerektiğine karar vermeye, onu giyemezsin bununla buraya giremezsin gibi kraldan çok kralcılık yapmaya başladı. 
Dün Maçka Parkında yaşandığı üzere; 
    

             - Birileri kıyafet konusunda kendini yetkili sanmaya başladı.
-Nerede ne giyeceğimize erkeler karar vermeye başladı.
-Kıyafetinden dolayı uyarma gereği duyduğu kadına aynı zamanda bağırıp çağırıp sözel şiddet uygulamaya başladı
(Sözel şiddeti aşıp tekme tokat saldıranlarda olmuştu hatırlıyorsunuz.)
-Ve adamın kendini savunma sözü ise daha cahilce " sonra tecavüze uğrayınca bizi kim koruyacak diyorsunuz" 

Bu ülkede herkes dilediği gibi yaşayabilir kardeşim. Herkes kendi sınırlarının efendisi olmayı hakediyor.  Ben başımı örterim, şortumu giyerim kimsenin vazifesi değil bana şekil şemal vermek.
Kadınlar özgürleşecek ve siz beyler bu sürece alışacaksınız. Ve biz kadınlar çocuklarımızı daha insan, daha başkalarının hayatına saygılı olarak yetiştireceğiz. Bugün bunlar yaşanıyorsa maalesef bunun suçlusu hepimiziz.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder