19 Eylül 2017 Salı

TUTSAKLIK

Çağımız ne kadar tehlikeli bir çağ farkında mısınız? 
Sadece çocuklar için ya da biz insanlar için değil, dünyanın varlığı için bile büyük tehlike. Kapitalizm ve her şeyin bir bedelinin olduğu bu devir bizleri ne kadar özgürleştirmiş gibi görünse de aslında nasıl da tutsak ediyor.

Bakın hepimiz internet sapığıyız. Bağlantı koptuğu zaman ellerimiz titriyor, o malum bildirim sesini duymadığımızda ne yapacağımızı bilemiyoruz. Fotoğraflarımızı paylaşıyor, beğenildikçe kendimizi dünya güzeli zannediyoruz. Beğenilmezse kimse bizi sevmiyor sanıyoruz. Oysa gerçek hayat böyle değil. Hep çok mutluyuz. Hep dışarıda yeyip içiyoruz. Sanki hepimiz moda sektöründe çalışıyoruz gibi hep şık hep bakımlıyız. Oysa evde dizleri iz yapmış pijamalarla gezen insanlarız. Ama bakın instagram fotoğraflarımıza hepimiz bambaşkayız.

Bu tutsaklık değildir de nedir?

Geçen gün oğlum evde isyan bayrağı açtı. Bir yıldır internet almıyoruz eve. Aboneliğimizi iptal ettirdik. Sizin yüzünüzden kitlemi kaybettim, hayranlarım artık bana ulaşamıyor dedi. 13 yaşında ve hayranları var. Allah'ım sana geliyorum. Teog teog diyordunuz onu da kaldırdılar işte internetimi bana geri verin dedi durdu.  

Bu konu aklıma nereden geldi aslında ondan bahsedeyim size. İrem Derici yoğun bakıma kaldırılmış. Zayıflamak adına vücuduna neler yaptıysa artık bedeni iflas bayrağını çekmiş. Düşünsenize harika bir sesiniz var, şarkılarınız milyonların dilinde. Herkesin bildiği birisiniz. Ama sistem size şişmansın zayıflamazsan kıymetin yok diyor. Onca başarı kesmiyor kişiyi zayıf, daha zayıf olmalıyım diyor kendi kendine. Oysa onca parayı yemeye içmeye gezmeye harcamayacaksan neden kazanıyorsun ki. 

   irem derici ile ilgili görsel sonucu

Allah kendisine şifa versin. O ayrı. Ama artık bedenlerinizi sevmeyi öğrenin. Sizin kaç beden olduğunuz değil kim olduğunuz önemli olmalı. Dayatılan sıfır beden saçmalıklarına itibar etmeyin. Şişman olmak eğer sağlığınıza ciddi bir engel teşkil etmiyorsa kendinizi sevin ve hayatın tadını çıkarın. Israrala zayıflamak istiyorsanız mutlaka bir doktor ve diyetisyen yardımı alın. 

Hiç bir dayatmanın tutsağı olmayacığımız günlere...

1 yorum:

  1. Dışardan hiç bu şeylere takılmayacak tarzda biri gibi görünürken ne kadar da çok aklına takmış. Acil şifalar diliyorum

    YanıtlaSil